کپسول آتش نشانی مناسب حریق الکتریکی در آتش سوزی هایی که در اثر الکتریسیته، مواد شیمیایی و یا در اثر سوختن مایعات اشتعال زا بوجود آمده اند، امری حیاتی محسوب می شود.
داشتن آگاهی همواره یکی از مهمترین بخش های مقابله با حوادث و به خصوص سوانح آتش سوزی می باشد. زیرا تلاش برای خاموش کردن آتش در حالی که هیچ آگاهی از نوع آتش ندارید، ممکن است که برای شما خسارات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.
در این مقاله می خواهیم به این پرسش پاسخ دهیم که چه کپسول آتش نشانی مناسب برای حریق الکتریکی و حریق های ناشی از الکتریسیته می باشد؟
فهرست مطالب
- کپسول آتش نشانی مناسب حریق الکتریکی چیست ؟
- حریق الکتریکی کدام یک از انواع آتش است؟
- آتش سوزی نوع C چیست؟
- از چه کپسولی نباید برای خاموش کردن حریق الکتریکی استفاده کنیم؟
- نحوه خاموش کردن آتش سوزی الکتریکی
- کدام یک از کپسولهای آتش نشانی برای حریق الکتریکی مناسب است؟
- راههای پیشگیری از حریق الکتریکی (آتش سوزی کلاس C)
کپسول آتش نشانی مناسب حریق الکتریکی چیست ؟
شما باید بدانید که هر نوع آتش سوزی دارای دستورالعمل های خاصی برای پیشگیری است. اگر شما طبق آن دستور العمل ها پیشروی کنید می توانید حادثه را با کمترین تلفات جانی و مالی پشت سر بگذارید.
حریق الکتریکی کدام یک از انواع آتش است؟
حریق الکتریکی همانطور که در مطلب کلاس های آتش توضیح دادیم، در دسته بندی حریق نوع C قرار می گیرد. برای خاموش کردن آن باید از کپسول آتش نشانی مخصوص استفاده کنیم. همچنین لازم است از ویژگی های حریق الکتریکی یا همان آتش سوزی نوع C با خبر باشیم.
خرید انواع کپسول های دی اکسید کربن CO2 مناسب حریق الکتریسیته
آتش سوزی نوع C چیست؟
آتش سوزی که در اثر الکتریسیته باشد، حریق کلاس C نام دارد. این حریق ممکن است در اثر مشکلات سیم کشی، سیم برق آسیب دیده و آمپر اضافی بوجود بیاید و باعث آتش سوزی شود.
از چه کپسولی نباید برای خاموش کردن حریق الکتریکی استفاده کنیم؟
کپسول آتش نشانی آب و گاز یا کپسول آتش نشانی فوم دو گزینه بسیار بد و نامناسب برای مقابله و اطفاء حریق آتش سوزی های الکتریکی هستند. این مدل های ممکن است که باعث بروز خسارات بسیاری برای شما شوند.
دلیل این موضوع هم بسیار ساده است. ساختار خاموش کننده این کپسول های آتش نشانی دارای آب است و آب هم رسانای برق می باشد. بنابراین استفاده از این کپسول ها باعث برق گرفتگی شما خواهد شد.
نحوه خاموش کردن آتش سوزی الکتریکی
زمانی که شما با یک آتش سوزی کلاس C مواجه می شوید اولین کاری که انجام می دهید این است که ماده در حال سوختن را (که در اینجا جریان برق است) از منبع (که می تواند پریز باشد) جدا می کنید. تا از تلفات بیشتر جلوگیری کنید. چون ممکن است که آتش سوزی به سایر قسمت های هم سرایت کند.
سپس از کپسول های آتش نشانی کلاس C که در ادامه بیشتر در خصوص آنها توضیح خواهیم داد برای خاموش کردن آتش استفاده می کنید.
از طرفی اگر از قطع بودن برق اطمینان حاصل کرده اید می توانید از سایر کپسول های آتش نشانی مخصوص خاموش کردن آتش سوزی نوع A استفاده کنید. فقط به یاد داشته باشید که استفاده از این نمونه کپسول ها باعث می شود که آب به وسیله برقی یا الکترونیکی شما نفوذ کند و باعث خرابی آن شود. پس به عبارتی می توان گفت که این روش برای زمانی جوابگو است که شما مطمئن باشید که آتش سوزی در اثر برق به طور کلی وسیله الکتریکی شما را نابود کرده است.
کدام یک از کپسولهای آتش نشانی برای حریق الکتریکی مناسب است؟
زمانی که شما قصد خاموش کردن حریق نوع C را دارید در اصل باید یکی از عواملی که باعث پایدار ماندن آتش می شود (اکسیژن، ماده سوختنی و حرارت) را از بین ببرید. کپسول آتش نشانی Co2 با حذف اکسیژن از مثلث آتش می تواند آتش سوزی مورد نظر شما را خاموش کند. از طرفی گاز دی اکسید کربن که در کپسول آتش نشانی موجود است، بعد از خروج از نازل بسیار سرد می باشد. همین موضوع هم کمک می کند که آتش سوزی شما راحتتر خاموش شود.
همچنین شما می توانید برای خاموش سازی این نوع آتش سوزی ها از کپسول آتش نشانی پودر شیمیایی استفاده کنید. نحوه عملکرد این کپسول ها به این صورت است از رسیدن اکسیژن به ماده سوختنی جلوگیری می کند.
نکته ای که باید در خصوص استفاده از کپسول آتش نشانی باید در نظر داشته باشید این است که از آنها به صورت صحیح استفاده کنید.
راههای پیشگیری از حریق الکتریکی (آتش سوزی کلاس C)
همیشه و در همه موارد، پیشگیری بهتر از درمان است. در خصوص آتش سوزی نیز این موضوع کاملا صدق می کند و در صورتی که شما اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از آتش سوزی را انجام داده باشید. دیگر لازم نیست خود را در شرایط سخت و نفس گیری مقابله با آتش سوزی قرار دهید.
در ادامه موارد و نکاتی که رعایت کردن آنها به پیشگیری از آتش سوزی کلاس C کمک می کند را با هم مرور می کنیم:
- از آنجایی که بیشترین آمار حریق الکتریکی در لوازم خانگی بوده است، پس هر چند مدت یک بار سلامت الکتریکی وسایل خانه خود را بررسی کنید.
- اگر به تازگی به یک خانه نقل مکان کرده اید سیستم سیم کشی خانه را یک مرتبه به صورت کامل چک کنید.
- مطمئن شوید که از پریز ها بیشتر از حد توان آنها توان نمی کشید. همچنین برق رسانی شما به وسایل الکتریکی به صورت استاندارد و اصولی انجام می شود.
- همیشه کپسول های آتش نشانی مورد استفاده برای خاموش کردن آتش سوزی های کلاس C را در دسترس قرار دهید. به صورت مرتب آن ها چک کنید تا از سالم بودن آنها مطمئن باشید.
- همین الان مطالب نکات ایمنی استفاده از کپسول آتش نشانی و نحوه استفاده از کپسول های آتش نشانی را مطالعه کنید. تا در زمان آتش سوزی و استفاده از کپسول آتش نشانی عملکرد بهتری داشته باشید.
سلام اگر پریز آتش بگیرد چگونه خاموش کنیم درصورتی که کپسول نوع c نداشته باشیم باتشکر