مقالات

غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق

غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق

برای جلوگیری به موقع از سرکشی آتش و حفظ جان و مال، در ساختمان‌ها مسکونی و تجاری، در کارگاه‌ها و موزه‌ها از سیستم اعلام حریق استفاده می‌شود.

  با نصب تجهیزات گسترده انواع دتکتور اعلام حریق از جمله دتکتور دود، دتکتور حرارتی و دتکتور گازی، سریعا آن را به پنل مرکزی اعلام حریق اعلام کرده و با صدای آژیر و روشن کردن چراغ‌های هشدار، دیگران را آگاه می‌کند.

کار سیستم اعلام حریق پیدا کردن آتش است، اما گاها حرارت زیاد ناشی از آشپزی، گرد و غبار زیاد باعث ایجاد مشکلاتی در باتری شده و آژیرها بی دلیل به صدا درآیند. در این موارد باید با حفظ خونسردی در صدد غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق برآمد.

غیر فعال کردن اصولی سیستم اعلام حریق

غیر فعال کردن اصولی سیستم اعلام حریق بسیار حائز اهمیت است. چون در صورت انجام کار ناآگاهانه امکان آسیب رسیدن به سیستم وجود دارد و به این ترتیب موجب خسارت ؛ و دقیقا در مواقعی که لازم است پیش‌رَوی آتش را اعلام کند، بی‌صدا بماند و کار از کار بگذرد.

چگونگی غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق

آژیر سیستم اعلام حریق یا بر اثر آتش سوزی به صدا در می‌آید که تکلیفش مشخص و باید بسرعت در صدد خاموش کردن حریق برآمد، و یا بصورت اشتباهی به صدا در می‌آید که در این زمان باید مدیر ساختمان یا نگهبان مجموعه دست به کار شود و دیگران را از صدای اضطراب آور آن، خلاص کند.

روش غیر فعال کردن سنسور آتش نشانی در منزل

1. دتکتور دودی مستقل
ابتدا باید دتکتور فعال را در سیستم اعلام حریق پیدا کنید، (دتکتور فعال شده را می‌توان از روی پنل مرکزی با روشن شدن چراغ هشدار پیدا کرد) و در ادامه مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا باتری‌ها را دربیاورید.
  • سپس، دکمه سایلنت را تا زمانیکه صدای بوق متوقف شود.
  • باتری های جدید را نصب کنید. به محض نصب باتری جدید، با صدای بوق کوتاهی، نشان می‌دهد که دتکتور ریست شده است.
سنسور آتش نشانی در منزل

سنسور آتش نشانی در منزل

روش غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق

2. بصورت سخت افزاری
غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق بصورت سخت افزاری کمی تخصصی‌تر است. از آنجاییکه تمامی تجهیزات در سیستم اعلام حریق در یک مدار به یکدیگر متصل هستند، مجبور هستید که کلید قطع و وصل مدار را که برق زنگ هشدار را کنترل می‌کند خاموش کرده یا برق سیستم را کلا قطع کنید. در برخی موارد، بدون استفاده از دکمه‌ی قطع مدار، وارد کردن یک کد روی پنل مرکزی، کار را انجام داد.

3. ریست کردن
اگر با انجام مراحل بالا موفق به خاموش کردن سیستم اعلام حریق خود نشدید، از روش ریست کردن برای غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق وارد عمل شوید:

  • از کلید قطع و وصل مدار، برای قطع برق سیستم اعلام حریق استفاده کنید.
  • دتکتور دود را قبل از جدا کردن از براکت، قطع کنید.
  • باتری‌ها را خارج کنید.
  • دکمه سایلنت را بدون وجود باتری‌ها در دستگاه، حدود 20 ثانیه نگه دارید.
  • باتری را مجددا در جایگاه خود قرار داده و برق را وصل کنید.
  • کلید مدار را روشن کنید تا برق دتکتور تأمین شود.
  • حالا می‌توانید دتکتور را به براکتش متصل کنید.
    هنگامی که دتکتور در جای خود قرار گرفت، باید با یک صدای بوق کوتاه، نصب درست را را تأیید کند، در غیر این صورت اگر باز هم صدای هشدار قطع نشد، باتری‌ها را تعویض کنید.

4. تعویض باتری ها
برای از کار انداختن سیستم اعلام حریق، باتری دتکتور دود خود را تعویض کنید. برخی از دتکتورها هر شش ماه نیاز به تعویض باتری دارند. طولانی‌تر شدن هر دوره، می‌تواند دلیلی برای هشدارهای کاذب باشد.

روش خاموش کردن سیستم اعلام حریق

5. گردگیری دتکتور دود
اگر با خارج شدن باتری، صدای آژیر قطع نشد، شاید گرد و غبار دلیل آن باشد. با استفاده از جاروبرقی یا یک نوع مکنده‌، محفظه را از گرد و غبار پاک کنید. البته تار عنکبوت و حشرات نیز می‌تواند دلیلی بر هشدار کاذب باشد و با غبارپاشی محفظه، خاموش کردن سیستم اعلام حریق را انجام دهید.

 

هشدار کاذب سیستم اعلام حریق

منقضی شدن دتکتور دود
دتکتورهای دود، مدام العمر نیستند، و با سر آمدن تاریخ انقضا، وقت تعویض آن‌ها فرا می‌رسد. معمولا دتکتورهای دود تا ده سال عمر می‌کنند. اگر تمام مراحل بالا را امتحان کرده اید ولی همچنان زنگ هشدار فعال است، زمان آن رسیده است که آشکارساز خود را تعویض کنید.

غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق

دلیل هشدارهای کاذب سیستم اعلام حریق چیست؟

زنگ هشدار کاذب از آشکارسازهای دود آزاردهنده است و نیاز به اقدام فوری دارد. دکمه های قرمز روی آشکارسازها عمداً برای خاموش کردن سریع آلارم‌های کاذب لحاظ شده‌اند. در بروز هشدارها کاذب موارد زیر مزید بر علت هستند

  • بخار شدید و تراکم ذرات گردو غبار در هوا
  • فاصله‌ی کم دتکتور دود تا آشپزخانه
  • دتکتور نزدیک به تهویه
  • تغییرات دمایی ناگهانی
  • هوای غبار آلود

در ادامه می توانید با مراجعه به فروشگاه آتش مهار البرز با انواع سیستم های اعلام حریق مواجه شوید و سیستم اعلام حریق مورد نیاز خود را خریداری کنید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *