مقالات

آیا کپسول های آتش نشانی تاریخ انقضا دارند؟ + روش تشخیص تاریخ مصرف

آیا کپسول های آتش نشانی تاریخ انقضا دارند؟ + روش تشخیص تاریخ مصرف

آیا کپسول آتش نشانی یا همان کپسول های خاموش کننده منقضی می شوند؟ کپسول‌های آتش نشانی به مرور زمان منقضی و غیرقابل استفاده می‌شوند. برخلاف سایر تجهیزات اعلام حریق، این کپسول‌ها تاریخ انقضای دقیقی ندارند.

قوانین کلی برای بررسی تاریخ مصرف کپسول آتش نشانی

قوانین کلی برای راهنمایی کسب و کارها در مورد مدت زمان استفاده از خاموش کننده‌های قابل حمل وجود دارد. طول عمر انواع کپسول آتش نشانی از سازنده‌ای به سازنده‌ی دیگر متفاوت است و به چند عامل بستگی دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم

  • نوع کپسول خاموش کننده
  • قابل شارژ بودن یا یکبار مصرف بودن کپسول
  • میزان نگهداری از ان در طول زمان
  • تاریخ ساخت کپسول آتش نشانی
  • توصیه سازنده برای تعویض دستگاه

قوانین NFPA برای تعویض و انقضای کپسول‌های آتش‌نشانی

بر اساس استانداردهای انجمن ملی حفاظت از آتش دو دستورالعمل برای انقضای کپسول آتش نشانی وجود دارد که هر صاحب کسب و کار یا مدیر تاسیسات باید نسبت به آن آگاه باشد:

  1. کپسول‌های آتش نشانی یکبار مصرف این نوع کپسول‌ اتش نشانی باید هر 12 سال یکبار تعویض شوند
  2. کپسول‌های آتش نشانی قابل شارژ  این نوع کپسول آتش نشانی باید هر 6 سال یکبار شارژ شوند.
    به خاطر داشته باشید که کپسول‌های آتش نشانی پس از این دوره‌ها به کار خود ادامه می‌دهند.
انقضای کپسول‌های آتش‌نشانی

انقضای کپسول‌های آتش‌نشانی

چجوری بفهمیم تاریخ مصرف کپسول آتش نشانی گذشته است؟

از آنجایی که کپسول‌های آتش نشانی تاریخ انقضا ندارند، اغلب تعیین دقیق زمان تعویض کپسول آتش نشانی دشوار است. برای تعیین زمان تعویض کپسول آتش نشانی، لازم است به دنبال علائم تخریب بدنه‌ی کپسول باشید.

نشانه های پایان تاریخ مصرف کپسول آتش نشانی

زنگ زدگی و خوردگی
یک محیط مرطوب یا خورنده منجر به زنگ‌زدگی می‌شود که به نوبه‌ی خود می‌تواند باعث شکستن یا از کار افتادن تجهیزات مهمی مانند کپسول‌های آتش نشانی شود. بازرسی و تست این تجهیزات در فواصل زمانی مناسب برای جلوگیری از زنگ‌زدگی و خوردگی بسیار مهم است.

تست هیدرواستاتیک ناموفق
تست هیدرواستاتیک برای بررسی یکپارچگی سیلندر انجام می‌شود. تحت این تست یکپارچگی سیلندر کپسول آتش نشانی که تحت یک فشار ثابت قرار دارد، اندازه‌گیری می‌شود. اگر یک کپسول آتش‌نشانی در این آزمایش رد شود، ناایمن است.

کاهش فشار
همانطور که کپسول آتش نشانی معمولا منقضی نمی‌شود، محتوا و مواد داخل آن نیز منقضی نمی‌شود. در حالی که مواد خاموش کننده منقضی نمی‌شوند، کپسول آتش نشانی ممکن است در طول زمان دچار کاهش فشار شود و باعث عدم کارکرد آن شود.

فاکتورهای موثر بر تاریخ انقضای کپسول آتش نشانی

به خاطر داشته باشید طول عمر یک خاموش کننده به چند عامل بستگی دارد. یک کپسول آتش نشانی باید به صورت هفتگی مطابق با دفترچه راهنمای کاربر آزمایش شود. اگر گیج فشار سبز باشد یا نشانگر پین هنگام فشار دادن دوباره به سمت بالا باز شود، خاموش کننده به درستی تحت فشار قرار گرفته و آماده استفاده است. در صورت استفاده از کپسول یا مشاهده‌ی هر یک از موارد زیر فورا کپسول را تعویض یا سرویس کنید

نکات تعمیر و نگهداری از کپسول‌های آتش نشانی

کپسول‌های آتش نشانی از تجهیزات مهم برای اطفای حریق در مراحل اولیه آتش‌سوزی هستند و اگر در ساختمان خود کپسول آتش‌نشانی دارید، باید به طور دوره‌ای آنها را تعمیر و بررسی کنید تا در شرایط آماده به کار و مطمئن باشند. خاموش‌کننده‌ها باید سالی یکبار سرویس شوند تا از وضعیت کارکرد تمام اجزای آن اطمینان حاصل شود.

کپسول آتش نشانی CO2

همانطور که گفتیم تاریخ مصرف کپسول آتش نشانی بر اساس تاریخ ساخت آن مشخص می‌شود و به این ترتیب به شما اطلاع داده می‌شود که چه زمانی کپسول آتش نشانی باید دوباره پر یا تعمیر شود. به طور کلی باید انتظار داشته باشید که یک خاموش‌کننده قابل شارژ را 6 سال پس از تاریخ ساخت آن یا 5 سال پس از شارژ مجدد آن دوباره شارژ کنید. اما در مورد تاریخ مصرف کپسول آتش نشانی co2 استثنا وجود دارد و به جای پر کردن نیاز به نوسازی یا تعویض کامل این دستگاه‌ها پس از 10 سال هست.

آیا کپسول های آتش نشانی تاریخ انقضا دارند؟ + روش تشخیص تاریخ مصرف

با کپسول آتش نشانی منقضی چه کار کنیم؟

اگر کپسول آتش نشانی نیاز به شارژ دارد، آن را به یکی از مراکز مجاز شارژ کپسول های آتش نشانی ببرید تا نسبت به بررسی و شارژ مجدد آن اقدام شود. اگر خاموش کننده یکبار مصرف یا آسیب دیده است، دفع صحیح دستگاه بسیار مهم است. کپسول‌های آتش نشانی با محتویات درون آنها هرگز نباید در سطل زباله انداخته شوند زیرا حاوی مواد شیمیایی خطرناک و تحت فشار هستند.

در مقابل، این کپسول‌ها باید به محل زباله‌های خطرناک یا آتش‌نشانی تحویل داده شود. دور ریختن نامناسب کپسول‌های خاموش‌کننده نه تنها برای محیط زیست مضر و خطرناک است، بلکه می‌تواند باعث خطر برای افراد نیز داشته باشد.

در ادامه می توانید با مراجعه به فروشگاه آتش مهار با انواع کپسول های آتش نشانی آشنا بشوید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *