مقالات

کپسول آتش نشانی چیست ؟

کپسول آتش نشانی

کپسول آتش‌نشانی نوعی دستگاه برای خاموش نمودن آتش است . این دستگاه جزء خاموش کننده‌های آتش قابل حمل دستی بوده و با توجه به نوع آتش ترکیبات مختلف مانند آب، پودر و گاز، گاز دی اکسید کربن را با فشار بر روی آتش می‌افکند

کپسول آتش نشانی چیست ؟

کپسول‌های آتش نشانی استوانه های فلزی محکمی هستند که با آب یا یک نوع ماده خفه کننده مانند دی اکسید کربن پر شده‌اند و وقتی اهرمی را که بالای این استوانه‌است فشار دهید، ماده با فشار زیادی از کپسول خارج می‌شود . در این کپسول‌ها یک لوله، مخزن تحت فشار کپسول را به قسمت بالای کپسول متصل و یک شیر فنری نیز ارتباط میان لوله را با دهانه خروجی مسدود کرده‌است. در بالای سیلندر، سیلندر کوچک دیگری وجود دارد که با گاز فشرده‌ای مانند دی اکسید کربن پر شده‌است و یک شیر جلوی انتشار دی اکسید کربن را می‌گیرد.

کپسول آتش نشانی چیست

برای استفاده از کپسول آتش نشانی باید ضامن کپسول را کشیده و اهرم آن را فشار داد. این اهرم یک میله را فشار می‌دهد تا شیر فنری را به پایین فشار دهد و مسیر خروجی را باز کند. گاز فشرده شده بر اثر فشار رها می‌شود و با نیروی قابل ملاحظه‌ای از مخزن به دهانه خروجی منتقل شده، خارج .

باید آن را مستقیماً روی سوخت هدف گیری و روی تمامی سوخت پخش کرد. کپسول را با اندازه‌های مختلف و گازهای مختلف می‌سازند.

کاربرد کپسول آتش نشانی

کپسول های آتش نشانی در خانه ها برای محافظت در برابر آتش سوزی های احتمالی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کپسول ها به‌ویژه در آشپزخانه‌ها که خطر آتش‌سوزی بیشتر است، ضروری هستند. کپسول‌های پودر خشک و کپسول‌های دی‌اکسید کربن (CO2) برای استفاده در خانه مناسب‌تر هستند.

مکان های عمومی مانند مدارس، بیمارستان‌ها، مراکز تجاری و ایستگاه‌های مترو باید مجهز به کپسول‌های آتش نشانی باشند. این مکان‌ها به دلیل تجمع زیاد افراد و اهمیت ایمنی، نیازمند تجهیزات اطفای حریق مناسب هستند. کپسول‌های پودر خشک و کپسول‌های دی‌اکسید کربن برای این مکان‌ها توصیه می شوند.

وجود یک کپسول آتش نشانی در خودرو می‌تواند در مواقع اضطراری حیاتی باشد. خودروها به دلیل وجود سوخت‌های قابل اشتعال و سیستم‌های الکتریکی، مستعد آتش‌سوزی هستند. کپسول‌های دی‌اکسید کربن و پودر خشک برای خودروها مناسب هستند.

انواع کپسول آتش نشانی

( خاموش کننده ها ) به 5 دسته تقسیم می شوند:

1) کپسول آتش نشانی آب

2) کپسول آتش نشانی مواد شیمیائی و مرطوب

3 ) کپسول شیمیائی کف

4 )کپسول آتش نشانی پودر و گاز

5) کپسول آتش نشانی Co2 – دی اکسید کربن

این کپسول های آتش نشانی بر اساس محیط و نوع آتش سوزی باید مورد استفاده قرار بگیرند ( بطور مثال : نمی توان کپسول آب و گاز را برای خاموش کردن وسایل برقی استفاده کرد و یا کپسول پودر و گاز را برای آتش سوزی داخل منزل )

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *